Na sajtu opštine prijavljivanje nepoštovanja izolacije

25.03.2020.

VIŠEGRAD – Na području Višegrada nema zaraženih virusom korona, dok je 236 lica u kućnoj izolaciji, a građani na sajtu opštine mogu elektronski prijaviti lica koja krše naredbe o kućnoj izolaciji, rečeno je na današnjem sastanku Štaba opštine Višegrad za vanredne situacije.

„Sve apoteke u Višegradu radiće od 8.00 do 18.00 časova, nedjeljom do 13.00, a apotekari će dežurati do 18.00 časova“, istaknuto je na sastanku Štaba.

Na ulazima u Višegrad vršiće se dezinfekcija svih automobila, a u slučaju potrebe karantina koristiće se smještaji na Vizantijskom trgu u Andrićgradu i hotelu „Višegrad“.

Na sastanku Štaba odlučeno je da načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević ovlasti pojedince koji će licima starijim od 65 godina podizati novac u bankama, kako ne bi izlazili iz kuće, jer će u slučaju nepoštovanja naredbi uslijediti novčane kazne.

Iz Štaba poručuju da na sajtu opštine Višegrad, na aplikaciji „e-patrola“, građani elektronski mogu prijaviti lica koja krše naredbe o kućnoj izolaciji.

Za potrebe evidencije o samoizolaciji napravljena je aplikacija, čime će biti lakše provjerana lica u samoizolaciji.

„U narednim danima na zvaničnoj stranici opštine biće objavljena uputstva o pravilnoj upotrebi maski“, istaknuto je na sjednici Štaba.