Najviše dvije osobe zajedno na javnim mjestima

Opština Višegrad - 28. marta 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Štab za vanredne situacije opštine Višegrad donio je odluku o ograničavanju sastajanja na javnim mjestima za više od dvije osobe na minimalnoj razdaljini od metar i po, osim porodicama ili licima koja žive zajedno.

„Preporučujemo i apelujemo svim stanovnicima Višegrada da se pridržavaju mjera, jer ćemo samo na takav način pobijediti ovu bolest, a na dobrom smo putu da tako nešto i uradimo“, istaknuto je iz Štaba.

Iz Štaba poručuju da u Višegradu nema zaraženih korona virusom, pod nadzorom je 241 lice, 30 njih je izašlo iz kućne izolacije, a sva lica koja su ušla ili izašla iz opštine Višegrad neophodno je da se jave službi Doma zdravlja.

Na današnjem sastanku je istaknuto da se svi radnici u prodavnicama životnih namirnica pridržavaju odluka i pravila noseći zaštitne maske i rukavice na poslu, cijene u prodavnicama su iste, a namirnica je u dovoljnim količinama.

Pranje i dezinfekcija ulica će se redovno obavljati, a po mjesnim zajednicama će se u narednom periodu dijeliti zaštitne maske, sve s ciljem širenja i spriječavanja virusa korona.

Iz Štaba je najavljeno da će radnici opštinske uprave čija primanja prelaze 1.000 KM donirati zdravstvu deset odsto svojih martovskih primanja, dok će oni čija plata ima iznos do 1.000 KM donirati pet odsto.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.