Počela primjena mjera na graničnom prelazu Vardište

SRNA - Jovana Borovčanin - 16. marta 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Na graničnom prelazu Vardište jutros je počela primjena preventivnih mjera sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona, potvrdio je komandir jedinice Granične policije Višegrad Dragan Nikolić.

On je istakao da je povodom vanrednih mjera vezanih za epidemiju virusa korona Granična policija preduzela bezbjednosne mjere za sigurnost svojih radnika, što podrazumijeva upotrebu maski, rukavica, dovoljnu udaljenost od stranki prilikom obavljanja informativnih razgovora i slično.

„Republika Srbija je od 16. marta uvela vanredne mjere koje su se odrazile i na zatvaranje graničnih prelaza na teritoriji Republike Srbije, u ovom slučaju graničnog prelaza Kotroman. Granična policija Srbija je uvela mjeru zabrane prelaska državne granice za sve državljane, osim za svoje državljane“, naveo je Nikolić.

On je dodao da Granična policija Višegrad ima spisak određenih zemalja iz kojih je zabranjen ulazak u BiH, a to su Kina, Iran, Južna Koreja, Italija, Španija, Švajcarska i Njemačka.

Na graničnom prelazu od jutros su prisutni i sanitarni inspektori Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.