Pod nadzorom 170 lica, dvoje bilo u kontaktu sa zaraženima

20.03.2020.

VIŠEGRAD – U Višegradu nema zaraženih virusom korona, a pod nadzorom je 170 lica, od kojih je dvoje bilo u direktnom kontaktu sa zaraženima, podaci su opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Nakon sastanka Štaba saopšteno je da je, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, donesena nova naredba kojom se do 30. marta zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima na području ove opštine.

Zabrana rada produžena je i za sportske kladionice, fitnes-centre, dječije igraonice i sve sportske klubove. Radno vrijeme trgovinskih radnji radnim danom je ograničeno na period od 7.00 do 18.00 časova, dok dragstori mogu da rade do 22.00 časa.

Štab za vanredne situacije pozvao je na odgovorno ponašanje sva lica koja su iz inostranstva doputovala na područje opštine Višegrad i koja moraju biti u kućnoj izolaciji, ističući da će u suprotnom snositi krivičnu odgovornost.

Svim ostalim građanima preporučeno je da preduzmu sve potrebne sanitarno-higijenske mjere u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da kretanje svedu na minimum, odnosno svoje domove napuštaju samo u slučaju prijeke potrebe.