Požar na području naselja Osojnica i Donja Lijeska

SRNA - Jovana Borovčanin - 18. марта 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Vatrogasci drže pod kontrolom požar koji je izbio na području višegradskih naselja Osojnica i Donja Lijeska, rekao je rukovodilac Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad Željko Milošević.

„Požar je prijetio jednoj kući i pomoćnim objektima, ali uspjeli smo da lokalizujemo to. Držimo sve pod kontrolom, pratimo kako će se situacija odvijati“, istakao je Milošević.

On je naveo da su dvije vatrogasne ekipe na terenu sa dva vozila i da su prisutni i radnici lokalnog Šumskog gazdinstva „Panos“.

Požar je još aktivan i uglavnom gori trava i nisko rastinje.

Milošević je ponovio apel da se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom, podsjećajući da je nenajavljeno paljenje kažnjivo po zakonu.

„Građani svoju namjeru da pale mogu prijaviti u Vatrogasnoj jedinici, najmanje tri dana prije tog čina, a neko iz jedinice će izaći na teren i ocijeniti smije li se izdati dozvola za paljenje, kako bi se spriječilo širenje vatre. Obratite pažnju jer nam je zbog pandemije virusa korona ovo najmanje potrebno u ovom trenutku“, naglasio je Milošević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.