Stipendije za 149 studenata

13.03.2020.

ROGATICA – Iz budžeta opštine Rogatica za 10 mjeseci tekuće akademske godine 149 studenata primiće stipendiju od po 100 maraka.

Zbog preventive i zabrane okupljanja većeg broja ljudi radi eventualne pojave i širenja virusa korona, sa njima je preko 10 po slučajnom uzorku odabranih, danas, 13. marta, načelnik opštine Milorad Jagodić potpisao ugovore o stipendiranju.

Uz potpisivanje ugovora načelnik Jagodić je napomenuo da je ove godine za stipendije izdvojeno 149.000 maraka, a stipendiju su dobili svi koji su ispunjavali tražene uslove iz konkursa. To je i po visini izdvajanja za stipendije više nego i jedne od posljednjih četiri godine, a čak 59.000 maraka više od godine u kojoj je postojeća skupštinske većine na čelu sa SNSD-a preuzela vlast u opštini, kada su i inače počeli da rastu iznosi sredstava za stipendiranje studenata, pa je 2017 i 2018. na 130 studenata podijeljeno 117.000, odnosno 126.000, dok je 1919. izdvojeno 135.000 na 149 studenata koji su dobili stipendije u visini od po 90 maraka.

Potpisujući ugovore prisutnim studentima, a preko njih i svim ostalim koji će pojjedinačno dolaziti na potpisivanje, Jagodić je poželio da budu zdravi, da uspješno završe započete studije i da se vrate na područje opštine u kojoj će opštinske strukture, javni i realni sektor učiniti sve da im se obezbijede radna mjesta i stalno zaposlenje.

Stipendiju je dobio i Saša Brezo, student druge godine kineskog jezika i književnosti. On reče da će mu 100 maraka stipendije mjesečno puno značiti za pokrivanje troškova školovanja i na drugi način olakšati studentski život.

Dragana Delić je brucoš na prvoj godini politikologije i međunarodnih odnosa. I ona reče da će njoj i njenoj porodici dobro doći stipndija koju je dobila od opštine. Umanjiće izdvajanja iz porodičnog budžeta, a njoj kao studentu podstrek za što bolje rezultate u toku studiranja.

I jedno i drugo, izrazili su veliku zahvalnost Opštinskoj upravi i načelniku Jagodiću na podršci njima i njihovim porodicama.