Stoni tenis u Rogatici – Mladi najavljuju bolje dane

Tekst: Sreten Mitrovićm, Foto: Rade Erić - 03. marta 2020. 058.ba

ROGATICA – Stonoteniserski klub „Mladost“ u Rogatici primjer je da se i sa skromnim materijalnim i kadrovskim potencijalima može dosta postići. Pokazali su to i posljednjeg vikenda postignuti rezultati na završnom turniru za najmlađe kadete Republike Srpske koje je održano u Banja Luci.

Zahvaljujući podršci Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića, uprave kluba na čelu sa predsjednikom Đokom Razdoljcem i roditeljima na turnir u Banja Luku išlo je četvoro takmičara.

Ova četa mala odabranih od desetak sa kojim tri puta u nedjelji predano radi trener Dario Rebić, vratila se kući svijetla obraza. Mala Mirna Erić u vrlo jakoj konkurenciji stonoteniserki do 9 godina osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

U konkurenciji igračica do 10 godina Iva Novosel zauzela je treće mjesto i bronzano odličje.

Posebno je, zbog jake konkurencije, bilo zanimljovo takmičenju u dublu u kome su naš klub predstavljale Mirna Erić i Iva Novosel i osvojile bronzanu medalju. Vrijedno pomena je i peto mjesto u ukupnom plasmanu Irine Marković i treće mlađanog Pavla Erića u utješnom dijelu turnira, kazuje njihov trener Dario Rebić.

Prvenstvo u Banja Luci i nedavno održani završni turnir za igrače do 12 godina u Prijedoru na kome je Iva Novosel u veoma jakoj konkurenciji zauzela treće mjesto i osvojila bronzanu medalju. Tu je i treće mjesto u dublu sa igračicom iz matičnog kluba Mirnom Erić, kojim su pokazale da stoni tenis, posebno među ženskom polulacjom, u Rogatici ima svijetlu perspektivu. Otuda naše očekivanje da nam roditelji i, posebno nastavnici u ovdašnjoj osnovnoj školi, pomognu da tenisu u našem gradu vratimo staru slavu, odnosno makar poratno vrijeme kada su boje našeg kluba i opštine branile Ivana Popović, Anđela Razdoljac, sestre Dragana i Jelena Mirković, Dejana Racković, Nikola Ivanović i drugih , koji su zbog nastavka školovanja ili zaposlenja u drugim većim mjestima morali otići iz Rogatice, reče predsjednik stonotenisera Đoko Razdoljac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.