Tri lica u karantinu

SRNA - Jovana Borovčanin - 19. marta 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Zdravstveni inspektor u opštini Višegrad Slađana Miovčić rekla je Srni da su tri lica prevezena u karantin u Dobrun, gdje je predviđeno mjesta za izolaciju.

„Dva lica su izjavila da su u zadnjih 14 dana boravila u Italiji, a državljani su Pakistana. Jedno lice je ilegalno prešlo granicu iz Srbije“, istakla je Miovčićeva.

Ona je navela da su komšije pružaoca usluga smještaja primjetile osobe iz Pakistana i prijavile ih, dok je lice iz Srbije prijavilo registrovani ugostiteljski objekat kod koga je boravilo.

„Oni će biti 14 dana u izolaciji, a prvi dan izolacije računa se od dana ulaska u BiH. Dva puta u toku dana mjeriće im se temperatura i nadležni Dom zdravlja vodi evidenciju o tome. Testovi se rade u slučaju da pokažu neke od simptoma“, naglasila je Miovčićeva.

Ona je rekla da se kontrolišu lica koja imaju rješenja o izolaciji i da su svi zatečeni na adresama, odnosno da poštuju mjere.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.