Uslovi rada prilagođeni trenutnoj situaciji

25.03.2020.

VIŠEGRAD – Dom zdravlja u Višegradu zbog pandemije virusa korona ima veći obim posla, ali, za sada, sve zadatke obavlja bez poteškoća, potvrdila je Srni direktor ove ustanove Snežana Đurović.

Đurovićeva je istakla da osoblje, osim redovnih aktivnosti, daje medicinske sugestije, svakodnevno radi dezinfekciju, a organizovani su i posebni ljudski i prostorni kapaciteti za situaciju uzrokovanu virusom korona.

„Za sada imamo dovoljno opreme i ljudstva, a u narednom periodu ćemo dobrovoljno uključiti i studente medicine da nam pomognu u radu“, naglasila je Đurovićeva i poručila da ne treba dolaziti u Dom zdravlja ukoliko nije riječ o hitnom slučaju.

Prema njenim riječima, osobe starije od 65 godina koje nemaju nikoga da im pomogne mogu da pozovu Dom zdravlja i naruče recepte, a nakon toga Turističku organizaciju na broj 058/620-950 kako bi im volonteri dostavili lijekove.

„Moli se građanstvo koje je napuštalo opštinu Višegrad i boravilo u mjestima gdje je zabilježen virus korona da se jave porodičnim doktorima i ostanu u kućama 14 dana da bi se spriječilo širenje virusa“, rekla je Đurovićeva.

Đurovićeva je napomenula da građani obavezno moraju da peru i dezinfikuju ruke, nose maske i rukavice i odražavaju rastojanje od jednog do dva metra, kao i da treba redovno da provjetravaju prostorije.

Ona je napomenula da ambulante porodične medicine rade od 07.00 do 12.00 časova, osim tima koji radi drugu smjenu, dok je radno vrijeme prvog tima od 12.00 do 14.00 časova, a drugog tima od 14.00 do 21.00 čas.

Služba hitne medicinske pomoći radi od 21.00 čas do 7.00 časova ujutru.