Uspjeh košarkaša iz Rogatice – Učinjen prvi korak ka Prvoj ligi

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. marta 2020. 058.ba

ROGATICA – Sinoć odigrana košarkaška utakmica između članova Druge lige – Istok, KK Rogatica i Romanija sa Pala, koju su domaćini dobili sa rezultatom 89:65 (18:18, 22:22, 27:12, 22:13) samo je potvrdila dominaciju Rogatičana u grupi „Istok“ u kojoj su se uz KK Rogatica, takmičili Igman iz Istočne Ilidže, Gacko iz Gacka i Romanija sa Pala, i u nastavku takmičenja kroz Mini ligu oni će boriti sa najboljim iz Banja Luke, Doboja i Bijeljine za popunu Prve košarkaške lige Republike Srpske.

Za osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi Istok u takmičarskoj sezoni 2019/2020, komesar Područnog košarkaškog odbora Romanija-Hercegovina Darko Frganja, KK Rogatica uručio je pehar i diplomu. U ime Kluba priznanja je primio kapiten i jedan od najboljih košarkaša Nemanja Okiljević.

Što se tiče same utakmice sva do kraja druge četvrtine, odnosno, čini se, dok su imali snage, košarkaši Romanije bili su ravnopravan protivnik. To pokazuje i rezultat. Prva četvrt okončana je sa 18:18, druga sa 40:40. Već sa početkom treće četvrtine Rogatičani su počeli iskazivati svoj kvalitet i superiornost pa je u 25 minutu bilo 56:45 i tako do 67:52 na kraju treće četvrtine i velikih 89:65 na kraju utakmice u kojoj su za KK Rogatica igrali: Aranđel Kosorić, Boris Samardžija, Željko Ikanović, Vinko Zoranović, Božidar Balčaković, Dragan Kojić, Bojan Puhalac, Nikola Buljugija, Miroslav Milidrag, Stefan Okiljević, Nemanja Okiljević i Miljan Pajić, koje je sa klupe vodio trener Gordan Tešević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.