Iz Dječijeg vrtića u Rogatici – Vrata otvorena nakon dva mjeseca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. maja 2020. 058.ba

ROGATICA – Nakon punih dva mjeseca, kada je 18. marta, prostorije Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici, zbog preventive u borvi protiv virusa „kovid 19, napustiula posljednja grupa od 59 djece korisnika usluga iz redovnog programa, vrata ove ustanove otvorena su danas, 18. maja.

Kako reče direktorka Vrtuća Nataša Duvnjak rad je počeo nakon temeljite dezinfekcije prostorija sa 26 djece uz obaveznu primjenu svih epidemioloških i zdravstvenih mjera i za djecu i za zaposlienih 10 radnika uz naglasak o neizostavnom nošenju zaštitnih maski tokom rada i bez ulaska u Vrtić roditelja i drugih posjetilaca.

Prema trenutno važećem standardu u jednoj grupi može da bude najviše 10 djece i to je ovdje ispoštovano nakon razgovora sa roditeljima na posebno održanom sastanku i provođenje epidemiološke ankete a zasad primljena su djeca kod kojih su zaposlena oba roditelja.

Patronat nad radom Vrtića, naglasila je Duvnjakova, vrše radnici ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“. Tu je i obavezba jutarnja trijaža uz mjerenje temperature svakog djeteta.

Ono što u odnosu na posljednje godine Vrtić još nije realizovao, je tromjesečna nastava za predškolce. Da li će se i kad ona provesti zavisi od epidemiologa i resornog minnistarstva. Vrtić je kao i uvijek spreman da to realizuje, rekla je direktorka Duvnjak.
Tekst i foto: Srten Mitrović

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.