Karantin ukinut i dezinfikovan

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. maja 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad nema zaraženih virusom korona, u kućnoj izolaciji je pet lica, dok je nad 395 osoba završen medicinski nadzor, saopšteno je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

U karantinu ove opštine ne boravi nijedno lice – karantin je ukinut, očišćen i dezinfikovan.

Iz Štaba su istakli da će u narednom periodu biti vršena kontrola obilaska svih lica koji su u kućnoj izolaciji, te naglasili da je prilikom ulaska u opštinu Višegrad obavezno prijavljivanje lokalnoj Stanici javne bezbjednosti i Domu zdravlja, a u slučaju kršenja pravila kućne izolacije slijede novčane kazne od 1.000 od 3.000 KM.

Sanitarni i komunalni inspektor obišli su ugostiteljske, trgovinske i zanatske radnje, te konstatovali da se ovi objekti redovno dezinfikuju, da se radnici i gosti istih pridržavaju svih propisanih pravila i drže distancu.

Na sjednici Štaba je istaknuto da je matičnoj službi opštine Višegrad dostavljen spisak djece za upis u prvi razred kako bi bila izbjegnuta gužva prilikom dolaska roditelja, a kada matična služba završi izradu izvoda iz matične knjige rođenih, proslijediće ih školi za upis.

Iz Štaba su naveli da će u narednom periodu u Višegradu biti postavljeni flajeri o upotrebi zaštitne opreme kako bi građani shvatili njenu važnost, a sve radi sprečavanja širenja virusa korona.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.