Nastavak banjske rehabilitacije

26.05.2020.

VIŠEGRAD – Višegradska banja je nakon jednomjesečne pauze zbog epidemije virusa korona, počela sa radom u banjsko-rehabilitacionom bloku, rekla je Srni direktor Rehabilitacionog centra „Vilina Vlas“ Dušana Bukvić.

Bukvićeva je istakla da su rad uskladili sa svim predloženim mjerama i protokolima u vezi sa epidemijom.

„Na ulazu postoji ulazni protokol, barijera, dezinfekcija i mjerenje temperature. Pridržavamo se svih mjera koje je naložila opština Višegrad, Vlada Republike Srpske, a imamo i protokole koje daju udruženje fizijatara Republike Srpske koje su nama jako bitne“, napomenula je Bukvićeva.

Ona je naglasila da su interesovanja jako velika, posebno iz Republike Srpske i Crne Gore.

„U sezoni primamo između 120 i 130 osoba. Očekujemo da ćemo u julu i avgustu imati punu popunjenost smještajnog kapaciteta“, navela je Bukvićeva.

Ona je navela da su potpisani svi ugovori koje su imali prošle godine, tako da očekuju da će od ovog perioda ići na bolje.

„Mi smo u ovom času akcenat stavili na mjere i na to da održimo kontinuitet rada u ovim uslovima. Period u kome nismo radili iskoristili smo da unaprijedimo naš prostor, uradili smo renoviranje zatvorenog bazena, radili smo na uređenju soba, kancelarijskim prostorima, čišćenju, dezinfekciji, kupovini novih dušeka, peškira“, rekla je Bukvićeva.

Rukovodilac ugostiteljskog sektora Dragan Golubović rekao je da ova ustanova počinje da se vraća na stari način rada i u ugostiteljskom dijelu.

„Otvorili smo terase hotela sa svim mjerama koje su na snazi, restorane i sve ponude koje su bile i prije“, naveo je Golubović.

Ljekovitost vode Višegradske banje ogleda se u velikom procentu hemijskog elementa radona, koji smanjuje bol, podiže opštu otpornost organizma, povoljno djeluje na neke kožne, endokrine, respiratorne i alergijske bolesti.