Nedjelja neradni dan

12.05.2020.

VIŠEGRAD – Odlukom Skupštine opštine Višegrad, prodavnice, uslužni objekti i zanatlije od nedjelje, 17. maja, ponovo neće moći da rade nedjeljom i neradnim danom, potvrđeno je Srni u Opštinskoj upravi Višegrad.

„Stvorili su se uslovi da nedjelja bude neradni dan, kao što je odlukom i definisano prošle godine“, naveli su u opštini.

U Opštinskoj upravi su istakli da u vremenskom periodu od 7.00 do 21.00 čas izuzetno mogu da rade pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba i peciva, trgovinski objekti tipa dragstor, trgovinski objekti na benzinskim i pumpnim stanicama i kiosci.

Rad je dozvoljen subjektima koji su registrovani za trgovinu na malo korištenim vozilima, trgovine na malo cvijećem, trgovina pogrebnom opremom, usluge zabave i priređivalja igara na sreću, vulkanizeri i auto-praonice, ulične tezge i trgovinske radnje koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Odluka o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost usklađena je sa zaključcima Vlade Republike Srpske.