Nema zaraženih, šest osoba u kućnoj izolaciji

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. maja 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu nema zaraženih virusom korona, šest lica nalazi se u kućnoj izolaciji, a nad 389 je završen medicinski nadzor, rečeno je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

U lokalnom karantinu borave dvije osobe, a prema informacijama Štaba, ovaj karantin je jedan od najboljih i najuslovnijih u Republici Srpskoj, te osobe koje borave u njemu nemaju nikakve primjedbe.

Iz Štaba su apelovali da građani poštuju propisane mjere i naglasili važnost nošenja zaštitnih maski i rukavica.

„Veoma je važno nositi zaštitnu opremu, jer ako se dvije osobe nađu u neposrednoj blizini, od kojih je jedna zaražena virusom, pod uslovom da obje nose zaštitne maske i rukavice, šanse da se ova druga zarazi su jedan odsto. Međutim, ukoliko jedna osoba ne nosi zaštitu pod istim okolnostima, šanse da se drugo lice zarazi su čak 70 odsto“, upozorili su iz Štaba.

Gradska pijaca će sutra raditi redovno od 7.00 do 15.00 časova, tezge će biti dezinfikovane, a prodavci će biti u obavezi da nose zaštitnu opremu, drže socijalnu distancu i upozoravaju kupce na poštivanje ovih mjera.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.