Pomoć opštine privrednim subjektima

12.05.2020.

VIŠEGRAD – Opština Višegrad pomoći će svim privrednim subjetima sa područja ove opštine koji za vrijeme zabrane rada nisu obavljali ili su djelimično obavljali djelatnost, potvrđeno je Srni u Opštinskoj upravi.

Iz opštine su istakli da će sredstva za pomoć biti obezbijeđena rebalansom budžeta, te da će privredni subjekti biti oslobođeni plaćanja određenih naknada od polovine marta do 10. maja.

„Privatni preduzetnici će biti oslobođeni plaćanja računa koje im dostavlja preduzeće `Komunalac` u datom periodu, a na narednoj sjednici Skupštine opštine biće doneseno niz mjera sa ciljem subvencije za subjekte koji nisu ili su djelimično radili“, naveli su u opštini Višegrad.

U ovoj opštini napominju da će biti subvencionisan dio komunalne takse, dio naknada za javne površine i zakup poslovnih prostora čiji je vlasnik opština Višegrad.

„Osim Vlade Republike Srpske koja pruža pomoć, ovo je jedan od načina da pomognemo privrednim subjetima i tako podstaknemo sve sa područja ove opštine da nastave sa radom, uz jedan vid olakšica lokalne zajednice“, dodali su u opštini.