U nedelju na RTRS-u biće prikazan film „Višegradska staza“

Opština Višegrad - 30. maja 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Dokumentarni film „Višegradska staza“, koji čuva uspomenu na život i djelo nobelovca Iva Andrića, biće prikazan na Radio Televiziji Republike Srpske, u nedelju 31. maja.

Iz opštine Višegrad potvrđeno je da će zbog trenutne situacije virusa korona, kulturna manifestacija „Višegradska staza“, koja se svake godine održava u gradu na Drini, biti predstavljena putem dokumentarnog filma.

„Film je rađen povodom 43. Višegradske staze, a autori filma su Jovana Borovčanin Đurević i Marko Rakić. Snimatelj i montažer na filmu je Novak Knežić. U filmu su prikazani inserti iz Andrićevog života, njegove posjete Višegradu, značajna mjesta posvećena Andriću i institucije u koje je rado dolazio“, naveli su u opštini.

U filmu govore načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, režiser Emir Kusturica i direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Divna Vasić.

Dokumentarni film će premijerno biti prikazan u 14.35 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.