Đak generacije srednje škole Gala Pajović

10.06.2020.

VIŠEGRAD – Gimnazijalka Gala Pajović proglašena je za đaka generacije u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ Višegrad.

Direktor ove škole Divna Vasić rekla je da je Pajovićeva odličan takmičar iz matematike i fizike i aktivna u brojnim sekcijama.

„Ova godina je u znaku uspjeha naše učenice. Osim što je izvanredan đak, Gala je isti takav sportista, te je u ovoj godini ponijela i titulu sportiste godine grada Višegrada. Pokazala je da je požrtvovana i predana uspjevajući da uskladi školske sa sportskim obavezama“, navela je Vasićeva.

Pajovićeva je rekla da joj je velika čast što je proglašena đakom jedne posebne generacije.

„Među nama je bilo mnogo dobrih učenika i zajedno smo, što nas čini posebnim, gurali jedni druge naprijed i davali podstrek za uspjeh. Posebni smo i zbog toga što smo se, rizikujući svoje živote, aktivirali da pomažemo drugima“, istakla je Pajovićeva.

Ona je dodala da njena generacija neće proslavljati matursko veče, koje je, prema njenim riječima, jedan od bitnijih događaja u životu mladog čovjeka.

„Posebni smo i po načinu na koji smo završili naše školovanje – onlajn nastavom; u početku s poteškoćama ali smo, opet zajednički sa našim profesorima sve savladali“, kaže Pajovićeva.

Gala Pajović planira da nastavi školovanje na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i da se po okončanju studija vrati u Višegrad.

SRNA - Jovana Borovčanin