Kandidat za načelnika opštine Mladen Đurević

23.06.2020.

VIŠEGRAD – Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović rekao je danas da će aktuelni načelnik opštine Mladen Đurević ponovo biti predložen za kandidata na tu poziciju na predstojećim lokalnim izborima.

„Pokrenuli smo mnoge inicijative, a i u budućnosti ćemo se baviti svojom organizacijom i našim opštinskim odborom. To je taktika kojom smo dobijali izbore na svim nivoima vlasti i to ćemo nastaviti i u narednom periodu“, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

On je naveo da su koalicioni partneri ove stranke DNS, Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska, a da će SNSD biti otvoren za razgovore i sa drugim političkim partijama koje djeluju u opštini Višegrad.

Komentarišući osnivanje Pokreta za Višegrad, Petrović je naglasio da Opštinski odbor SNSD-a nema problem sa tim da neko osniva svoju političku partiju i pokret.

„Nije tačno da su članovi tog pokreta isključivo bivši članovi SNSD-a, ima ih, ali oni već dva ili tri izborna ciklusa ne rade za SNSD, već za druge partije. Naši politički protivnici će uvijek gledati da nas na sve načine diskredituju kako bi porasli u očima građana“, naveo je Petrović.

On je demantovao i tvrdnje o navodnim problemima u višegradskom odboru SNSD-a, navodeći da su u posljednjih sedam dana dobili 50 novih članova, što, kako kaže, dovoljno govori o situaciji na terenu.

Petrović je pozvao sve opozicione partije da vode fer kampanju, da se razgovara o afirmativnim stvarima za opštinu Višegrad i da svi zajedno pokušaju da, kako kaže, na najbolji način pomognu ovoj opštini i njenim građanima da bi imali bolju budućnost.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je SNSD podržava predsjednika Opštinskog odbora Peru Petrovića i načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, za koje su, kako kaže, uvjereni da će ostati izbor građana Višegrada, jer su i u proteklom periodu imali dobre rezultate.

„Uvjereni smo da imaju jasan program kako da Višegrad bude još bolje mjesto za život svih njegovih građana“, istakao je Kovačević.

On je rekao da nije tačno da su Mile Lakić i Branislav Topalović, koji su formirali Pokret za Višegrad, napustili SNSD.

„Riječ je o ljudima koji su isključeni iz SNSD-a jer nisu na odgovarajući način predstavljali programe i politike SNSD-a“, pojasnio je Kovačević.

Potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mladen Đurević rekao je da, i pored teških vremena uzrokovanih epidemijom virusa korona, opština Višegrad i dalje ispunjava sve dogovorene obaveze, plate se isplaćuju redovno, počela je isplata stipendija, a na redu je i usvajanje prvog rebalansa budžeta za ovu godinu.

„Svi radovi čiji su ugovori zaključeni u prethodnom periodu su u fazi izvođenja. Naravno, situacija u Višegradu nije onakva kakva bi trebalo da bude zbog epidemije virusa korona, ali uspijevamo da se borimo sa svim tim problemima“, naglasio je Đurević.

On je izrazio uvjerenje da su građani zadovoljni radovima koji su u toku, a koji su u interesu poboljšanja infrastrukture, naročito komunalne infrastrukture i svih ostalih.

„Veliki je broj započetih projekata, od izgradnje dječijih igrališta, do kanalizacione i vodovodne mreže, putne infrastrukture, kao i elektrifikacije, odnosno izgradnje javne rasvjete u svim dijelovima naše opštine“, rekao je Đurević.

Prema njegovim riječima, i ove godine planirano je da se za 100 mladih ljudi omogući da odrade pripravnički staž.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Višegradu Darko Andrić rekao je da opštinska vlast predvodi stabilnu skupštinsku većinu uz korektne odnose sa koalicionim partnerima.

„Do sada smo održali 50 sjednica, čime smo najaktivniji u Republici Srpskoj i to potvrđuje naš predan rad. Nastavićemo da okupljamo konstruktivne ljude u Višegradu kako bismo u ovim teškim vremena učinili najbolje za naš grad“, naveo je Andrić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Višegrad i direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da opozicija u posljednje vrijeme iznosi dezinfirmacije u vezi sa ovim preduzećem.

Perišić je naveo da ovo preduzeće ispunjava sve obaveze prema zaposlenima i lokalnoj zajednici, dodavši da su neki od značajnijih projekata koje su uradili putna infrastruktura kroz naselje Dušče, zamjena parketa u Gradskoj dvorani, rasvjeta na šetalištu prema Bikavcu.

On je naveo da opozicija u ovom gradu optužuje upravu „za strahovladu“, što, prema njegovim riječima, nije tačno.

„Zasluga ove uprave je i to da je pokrenula stipendiranje studenata. U 2018. godini smo potpisali ugovore sa 60 stipendista, u 2019. sa 81 studentom, a u ovoj godini zbog problema sa virusom korona do sada nismo pokrenuli proceduru potpisivanja ugovora za stipendije, ali ćemo pokušati da nađemo rješenje i za ovu godinu“, napomenuo je Perišić.