U nedelju počinje dvodnevni naučni skup o stvaralaštvu Dušana Kovačevića

SRNA - Jovana Borovčanin - 25. јуна 2020. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Dvodnevni naučni skup „Dramsko stvaralaštvo Dušana Kovačevića“ počeće u nedjelju, 28. juna, u Andrićevom institutu u Andrićgradu.

Otvaranje skupa zakazano je za 9.30 časova, a pozdravnu riječ održaće direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica i rukovodilac Odjeljenja za srpski jezik Miloš Kovačević, potvrđeno je Srni u Andrićevom institutu.

Na skupu će učestvovati eminentni profesori iz Republike Srpske i Srbije.

U okviru naučnog skupa biće obrađen niz tema, među kojima su „Dramsko djelo Dušana Kovačevića u kontekstu /zapadno/i istočno/ evropske drame druge polovine 20. vijeka“, „Kritika društva u drami `Balkanski špijun` Dušana Kovačevića“, „Dominantne stilsko-jezičke osobine drama Dušana Kovačevića“, „Ima li života pre smrti: ontološki, etički i simbolički aspekti drame `Sabirni centar` Dušana Kovačevića“ i „`Limunacija` i druge priče: jezičke i žanrovske karakteristike dramskog stvaralaštva Dušana Kovačevića“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.