Virus korona u Rogatici – Još osam novozaraženih

30.06.2020.

ROGATICA – Najnoviji podaci iz Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ vezano za simptome na virus korona nisu nimalo ohrabrujući. Naprotiv, ukazuju da Rogatica postaje žarište u malom, jer je broj zaraženih dostigao cifru od 18 među kojim je osam novozaraženih uglavnom srednje i mlađe životne dobi, rekao je danas doktor Siniša Milješić, direktor Doma zdravlja.

Pošto se radilo o srednje do srednje teškoj kliničkoj slici, dodao je doktor Milješić, jedan od zaraženih upućen je na liječenje u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, u kojoj se već nalazi četiri pacijenta iz Rogatice, a za ostalih sedam, uz još četiri ranije zaražena, određena je kućna izolacija uz kontrolu ljekara iz Doma zdravlja. U Univerzitetskoj bolnici Foča od virusa „kovid 19“ na liječenju su tri pacijenta iz Rogatice.

Šest od osam novozaraženih je iz kontakata sa ranije zaraženim, a ostala dva, kako se tvrdi, nemaju epidemiološku vezu sa ranije zaraženim, napomenuo je doktor Milješić.

Povodom najnovije situacije oko virusa korona hitnu sjednicu danas je održao i Opštinski štab za vanredne situacije. Još jedanput upućen je apel svim građanima, i mladim i starijim, na strogo poštivanje propisanih mjera zaštite. Posebna pažnja skrenuta je na nošenje maski, držanje fizičkog distanciranja na udaljenosti od najmanje 2 metra i što manjeg okupljanja, pogotovo na zatvorenim prostorima.