Četiri slučaja virusa korona, jedno lice hospitalizovano u Foči

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. jula 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu su potvrđena četiri slučaja virusa korona, a jedno lice hospitalizovano je u Univerzitetskoj bolnici Foča, rečeno je danas na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Sanitarni inspektor opštine Višegrad Slađana Miovčić rekla je novinarima da je opštinski Štab donio zaključak, da se pojača nadzor, naročito nad ugostiteljskim objektima.

„Kontrola će se vršiti svakodnevno, a biće pojačana i u dane vikenda. Osim inspekcijskih organa, u kontrole ugostiteljskih objekata, trgovinskih i radnih organizacija biće uključena i komunalna policija“, istakla je Miovčićeva.

Ona je napomenula da je jedno zaraženo lice hospitalizovano, a ostala tri lica nemaju izražene simptome i oni, kao i njihove porodice, nalaze se u kućnoj izolaciji i pod medicinskim nadzorom.

Miovčićeva je rekla da u Domu zdravlja Višegrad preduzimaju sve mjere kao što su i do sada preduzimali.

„Nažalost, oni su bili najizloženija i najugroženija kategorija jer rade sa pacijentima pa se tu virus i pojavio, odnosno tu smo ga identifikovali.
Apelujemo da se građani pridržavaju propisanih mjera, da češće peru ruke, nose zaštitne maske i ne idu bez prijeke potrebe u Dom zdravlja već da telefonski kontaktiraju ljekare jer je sada drugačija organizacija i sva uputstva dobiće od ljekara“, navela je Miovčićeva.

Ona je dodala da je bitna fizička distanca, a poseban apel upućen je mladim ljudima da, ukoliko izlaze, obavezno nose zaštitne maske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.