Počela promotivna kampanja „Čekamo vas u Višegradu“

01.07.2020.

VIŠEGRAD – Promotivna turistička kampanja „Čekamo vas u Višegradu“, u okviru koje će biti podijeljeni poklon-vaučeri za boravak u različitim kompleksima u ovom mjestu, počela je danas u Višegradu.
Organizatori kampanje, opština Višegrad i Turistička organizacija Višegrad, dodijeliće u nagradnoj igri poklon-vikende za dvije osobe, kao i 20 poklon-vaučera opštine Višegrad u vrijednosti od po 50 KM, koje će dobitnici moći da iskoriste za plaćanje ugostiteljskih usluga u nekom od višegradskih restorana.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je novinarima da na ovaj način žele da pozovu turiste da dođu u Višegrad, da provedu nekoliko dana, jer je to destinacija na kojoj će imati najraznovrsnije sadržaje.

Todorovićeva ja istakla da su se u kampanju uključili i najveći smještajni kapaciteti u Višegradu – hotel „Višegrad“, hotel „Vilina vlas“ i kompleks „Andrićgrad“, koji će u prvom krugu dodijeliti poklon-bonove za dvije osobe u njihovim objektima, a osim njih akciji su se pridružili i brojni pružaoci usluga, kao što su vlasnici turističkih brodića, zip-lajn, SUO-daske, vožnja turističkim vozom.

„Turistička organizacija će na svom sajtu objaviti obrasce, tako da svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave. Izvlačenje nagrada biće 10, 20. i 30. jula. Kampanja će se nastaviti i u avgustu i septembru. Očekujemo da će turisti koji dođu u Višegrad imati sadržajan boravak“, rekla je Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opštinska uprava obezbijedila određena sredstva za turiste u vidu vaučera, koje će gosti koji budu izabrani putem žrijebanja biti u mogućnosti da iskoriste u lokalnim ugostiteljskim objektima.

„To je mali vid podrške našim ugostiteljskim objektima, Turističkoj organizaciji, a i hotelima i očekujemo da će biti sve više turista koji će dolaziti u Višegrad“, istakao je Đurević.

Direktor Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ Dušana Bukvić rekla je da je kampanja odlična prilika da još jedan broj gostiju dođe u ovu regiju.

„Podržali smo tu ideju i dali naše objekte kao nagradni poklon, a time želimo dati na znanje da imamo šta ponuditi i da će svi koji dođu, vratiti se i dovesti nove goste. Imamo velika interesovanja i veliki broj rezervacija, a gostima nudimo medicinsku rehabilitaciju i razvijamo i turistički dio, gdje nam dolaze ljudi koji su zdravi, a željni aktivnog odmora“, naglasila je Bukvićeva.

Direktor hotela „Višegrad“ Aleksandar Kojić rekao je da najviše gostiju očekuju iz Srbije, a da ima dosta najava iz Slovenije, Bugarske i Albanije.

„Nudimo boravak na jednoj od najljepših destinacija na Balkanu, na obali rijeke Drine, uz samu ćupriju i jednu od najljepših terasa. U okviru našeg hotela je i Andrićev apartman, uređen u tom vremenu kada je živio nobelovac, a u apartmanu su stvari iz vremena kada je on ovdje spavao“, istakao je Kojić.

Menadžer kompleksa „Andrićgrad kamengrad“ Darko Tasić rekao je da je promotivna kampanja dobra ideja i još jedan od načina da dođu turisti iz regiona.

„Nudimo i vožnju brodom kroz jedan od najljepših kanjona. Mnogo turista iz Srbije i Slovenije se javilo za boravak u narednom periodu“, napomenuo je Tasić.

Tokom ovog mjeseca planirana su tri izvlačenja nagrada, a 10. jula prvo izvlačenje poklon-vikenda u hotelu „Višegrad“ za dvije osobe, na bazi dva noćenja sa doručkom, poklon-bonom opštine Višegrad i besplatnim turističkim uslugama – vožnja brodićem po rijeci Drini, vožnja zip-lajnom, vožnja SUP-daskama na Drini, kao i besplatna usluga `Bir bajk`, višegradskog pokretnog paba.

Drugo izvlačenje biće 20. jula za poklon-vikend u kompleksu Andrićgrad, a 30. jula poklon-vikend u Višegradskoj Banji.

Prijave za učešće u kampanji objavljene su na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Višegrad www.visegradturizam.com, a nagrade se mogu iskoristiti najkasnije do 30. septembra.