Podijeljeno 20 paketa pomoći ženama

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. jula 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas podijeljeno 20 paketa pomoći ženama iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica sa područja ove opštine s ciljem podsticanja ženskog preduzetništva, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i u saradnji sa opštinom Višegrad.

Jedan paket pomoći sadrži 15 malih tovnih pilića, 90 kilograma koncentrata za ishranu i potrebne vitamine.

Načelnik Odjeljenja za privredu i lokalni razvoj opštine Višegrad Ana Bogdanović rekla je Srni da se ovim projektom željelo pomoći ženama.

„Opština Višegrad je tokom epidemije pomagala svim kategorijama stanovnika, naročito socijalno ugroženim i višečlanim porodicama“, istakla je Bogdanovićeva.

Snežana Ćapara, koja je danas preuzela paket, istakla je da će ova vrsta pomoći značiti mnogo za kućni budžet njene porodice.

Ona je zahvalila za pomoć i istakla da je pozitivno to što se pomaže ženama, jer su one stub svake porodice.

Paketi pomoći podijeljeni su u okviru projekta „Formiranje džender tima i iniciranje inovativne džender akcije za rodno odgovorno budžetiranje na regionalnom nivou“ koji podržava organizacija UN žene, uz finansijsku pomoć Švedske i u partnerstvu sa Džender centrom Republike Srpske.

U okviru ovog projekta danas je podijeljeno 130 paketa pomoći za žene sa područja opština Rudo, Višegrad, Čajniče, Rogatica, Novo Goražde, Sokolac i Han Pijesak.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.