Preporučuje se zakazivanje pregleda u Domu zdravlja

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. jula 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Dom zdravlja u Višegradu zbog povećanog broja zaraženih virusom korona skratio je radno vrijeme, a pacijenti se za preglede mogu zakazati telefonom, izjavio je novinarima glavni medicinski tehničar višegradskog Doma zdravlja Tomislav Andrić.

Iz Instituta za javno zdravstvo danas su saopštini da je među novozaraženima u Republici Srpskoj čak 11 iz Višegrada.

Andrić je naveo da su skratili radno vrijeme ambulanti do 12.00 časova, te zamolio pacijente na obostrano razumijevanje.

On je istakao da pacijenti mogu da se jave telefonom i zakažu neophodni pregled ili da produže terapiju, dok hitni slučajevi mogu da se jave redovno u stanicu Hitne medicinske pomoći, koja radi 24 sata dnevno.

„Pacijenti koji imaju simptome na virus korona pregledaju se u posebnim odvojenim prostorijama kako ne bi došlo do miješanja sa pacijentima koji nisu pozitivni na virus“, rekao je Andrić.

On je dodao da pacijenti sa temperaturom koja traje dva ili tri dana treba da se jave na pregled u ambulantu ili stanicu Hitne medicinske pomoći.

Andrić je apelovao na sve pacijente i građane Višegrada da se pridržavaju propisanih mjera, te da ne stvaraju dodatnu paniku.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.