Rekonstrukcija objekta za smještaj pozitivnih na virus korona

27.07.2020.

VIŠEGRAD – U Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu u toku je rekonstrukcija jednog od objekata u okviru ustanove radi premještanja pozitivnih štićenica, rekao je pomoćnik direktora ove ustanove Pero Krstić.

On je naveo da su u Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu na virus korona pozitivne 33 štićenice i četiri radnika i istakao da su primijenjene sve neophodne mjere da bi situacija bila stavljena pod kontrolu.

„Prema uputstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske adaptiramo zgradu stare škole koja će nam služiti za izolaciju pozitivnih korisnica čije zdravstveno stanje nije ozbiljno ugroženo“, dodao je Krstić.

Na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije rečeno je da je funkcionisanje Doma zdravlja u Višegradu normalizovano i da se vraćaju ljekari koji su bili pozitivni na virus korona, kao i da je primjetan manji broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima virusa.

Sanitarni inspektor obišao je proteklog vikenda ugostiteljske objekte u Višegradu i utvrdio da se poštuju propisane mjere, a komunalna policija nije evidentirala kršenje mjera kućne izolacije.

Iz Štaba su apelovali da stanovnici poštuju propisane mjere, da smanje okupljanja i da drže socijalnu distancu.