U Foči osam novozaraženih, ukupno 47

Radio Foča - 22. jula 2020. 058.ba

Dom zdravlja Foča

FOČA – Sa današnjih osam novozaraženih, na području opštine Foča trenutno je 47 osoba kod kojih je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na virus korona, rečeno je Radio Foči u fočanskom Domu zdravlja.

U dnevnom izvještaju Instituta za javno zdravstvo Srpske našli su se i podaci za dvije ranije zaražene osobe iz Foče, čiji je uzorak na retestiranju bio pozitivan, pa otuda brojka od 10 pozitivnih sa posljednjeg testiranja, pojašnjavaju iz Doma zdravlja.

Svi novozaraženi su porodični ili kontakti iz radnog okruženja ranije zaraženih.

Ljekari Doma zdravlja redovno obilaze pacijente zaražene virusom korona, koji se nalaze na kućnom liječenju sa blažim simptomima, naveli su iz Doma zdravlja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih, iz Doma zdravlja podsjećaju građane da su dužni da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, a koje se prevashodno odnose na nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, držanje razmaka od dva metra, kao i izbjegavanje okupljanja u zatvorenom prostoru.

Ljekari su pozvali građane da kontakte svedu na najmanju moguću mjeru, te da odlože planirana putovanja i proslave.

Lica koja su bila u neposrednom kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona neophodno je da se jave svom porodičnom ljekaru, kao i pacijenti koji imaju respiratorne tegobe, povišenu temperaturu, otežano gutanje, kratak dah, gubitak čula mirisa i ukusa, što ni u kom slučaju ne bi smjeli kriti, napominju iz Doma zdravlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.