Virusom korona zaražene 32 osobe

08.07.2020.

VIŠEGRAD – U Višegradu su 32 osobe pozitivne na virus korona, dok se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 57 lica, saopšteno je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Ljekar Doma zdravlja Višegrad Darko Lečić rekao je da su tri ljekara, jedna medicinska sestra i dva radnika uprave za sada pozitivni, kao i da službe rade u manjim kapacitetima.

„Bitno je da budemo odgovorni i polako ćemo staviti ovu epidemiju pod kontrolu. Nadam se da će kao i do sada biti lakše kliničke slike pacijenata, a zaraženi su na kućnom liječenju, izuzev tri pacijenta koja su hospitalizovana“, izjavio je Lečić novinarima.

On je dodao da se preduzete epidemiološke mjere moraju poštovati.

„Građani u zatvorenim prostorima moraju da nose maske, zabranjeno je okupljanje na otvorenom prostoru za više od 50 osoba, a preporučeno je da teretane, fitnes klubovi i sportski klubovi prekinu sa radom“, rekao je Lečić.

On je istakao da će obdanište „Neven“ raditi i da je to dogovoreno sa epidemiolozima koji su došli u Višegrad.

Zdravstveni inspektor Slađana Miovčić rekla je da ostaje na snazi mjera da se u trgovačim objektima, poštama, bankama i svim drugim ustanovama koje rade sa građanima poštuje fizička distanca.

„Nošenje maski, higijena, kao i disciplina građana jako su bitni za dalje odvijanje epidemiološke situacije u Višegradu“, istakla je Miovčićeva.