Donatorska izložba Udruženja „Moj prijatelj“

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. августа 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Udruženje lica sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ u Višegradu organizovalo je danas donatorsku izložbu suvenira, s ciljem prikupljanja sredstava za djecu iz ovog udruženja, povodom polaska u školu.

Predsjednik Udruženja Dragana Antić rekla je da su sa roditeljima djece uspjeli u kućnim uslovima i u radionicama da naprave materijal koji je izložen, iako je prethodni period bio težak za Udruženje zbog novonastale situacije izazvane virusom korona.

„Cilj današnje akcije je prikupljanje sredstava za djecu povodom polaska u školu, za kupovinu školskog pribora i promovisanje Udruženja, te da napomenemo građane, ustanove i institucije da postojimo i da je riječ o djeci sa različitim vrstama oboljenja i da nam je svaka pomoć dobrodošla“, rekla je Antićeva novinarima.

Antićeva je navela da su izložene slike, stalci za olovke, magneti, privjesci, ogrlice i narukvice.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da lokalna uprava podržava rad ovog i sličnih udruženja i da mu je zadovoljstvo što su članovi Udruženja pokazali kreativnost.

Đurević je istakao da je Udruženje uključeno u budžet opštine i da zaslužuje posebnu pažnju.

Udruženje „Moj prijatelj“ broji 20 članova, djece različitog uzrasta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.