Dozvoljen rad sportske dvorane i klubova

SRNA - Jovana Borovčanin - 18. августа 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Opštinski Štab za vanredne situacije Višegrad donio je odluku da je dozvoljen rad sportske dvorane i svih klubova koji su evidentirani na području ove lokalne zajednice.

Na sastanku, koji je održan danas, članovi Štaba konstatovali su da će treneri biti najodgovorniji kada je riječ o vrsti treninga, distanci, dezinfekciji i evidenciji ljudi koji ulaze u dvoranu, te da je preporuka da se sve aktivnosti sportskih klubova obavljaju na otvorenom.

Članovi Štaba su naveli da je neophodno da se između treninga napravi pauza od jedan čas, da bi poslije dezinfekcije i provjetravanja prostora, sljedeća ekipa sportista nesmetano trenirala.

Direktor Javne sportske ustanove „Drina“ Miljan Babić rekao je da sportsku dvoranu mogu isključivo koristiti sportski klubovi i da će početi sa trenažnim procesima.

Direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović rekla je da je u ovoj opštini povoljna epidemiološka situacija, te da se smanjuje broj zaraženih virusom korona, a povećava broj oporavljenih.

Ona je naglasila da je i dalje obavezno poštovanje svih mjera zaštite koje su propisali Republički i opštinski štabovi za vanredne situacije.

Na sastanku je istaknuto da u Višegradu nema novozaraženih virusom korona, broj aktivnih slučajeva u ovoj opštini je šest, dok je broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji 15.

U Višegradu je do sada registrovano 148 slučajeva zaraze virusom korona.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.