Dva osuđenika zaražena koronom sa blažim simptomima u izolaciji

Radio Foča - 10. августа 2020. 058.ba

Zatvor u Foči

FOČA – U Kazneno-popravnom zavodu Foča potvrđeno je prisustvo virusa korona kod dva osuđenika, koji su izolovani i imaju blaže simptome, rekao je Radio Foči direktor ove ustanove Siniša Golijanin.

Zavod još od marta redovno primjenjuje sve mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo, a preduzete su i dodatne mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Golijanin je naveo da je jedan osuđenik 7. avgusta imao blaže simptome, nakon čega je testiranjem potvrđeno prisustvo infekcije.

Testirana su još 22 osuđenika koji su sa njim bili u kontaktu, od kojih je jedan bio pozitivan.

„Dvojica zaraženih su smješteni u poseban kolektiv, odvojeni su potpuno od drugih osuđenika, a takođe izolovani su i svi njihovi kontakti i odvojeni od ostalih“, naveo je Golijanin.

Direktor KPZ-a je dodao da je u skladu sa nadležnostima obustavio posjete i zabranio vanzavodske pogodnosti u trajanju od 15 dana.

Naglasio je da se dezinfekcija prostorija i ostale zaštitne mjere redovno preduzimaju još od 10. marta.

„Prilikom uslaska u Zavod, mjeri se tjelesna temperatura i svi koji imaju povišenu temperaturu ne mogu ući, vrši se dezinfekcija obuće i ruku i obavezno je nošenje zaštitne maske“, napomenuo je Golijanin.

Istakao je da su osuđenici savjesni, da svi imaju zaštitne maske, koje su sami šili, te da nisu tačni navodi iz pojedinih medija da su zatvorski kapaciteti pretrpani.

„Zatvor ima dovoljno mjesta. Ukupni kapacitet je 340 mjesta, a trenutno je popunjen sa 282 zatvorenika“, pojasnio je Golijanin.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.