Naj dvorišta i balkoni poklon slavlju opštine

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Turistička organizacija opštine - 18. августа 2020. 058.ba

Milka Bašević, prva nagrada za naj dvorište

Manifestacije uz Dan i krsnu slavu opštine Rogatica Preobraženje Gospodnje

ROGATICA – Tradicionalna manifestacija izbor najljepšeg dvorišta i balkona na cijelom području opštine i ove godine upriličena je uz Dan i krsnu slavu ove lokalne zajednice Preobraženja Gospodnjeg.

Nosilac manifestacije bila je Opštinska Turistička organizacija koja je putem konkursa pozvla zainteresovane da prijave svoja dvorišta i balkone.

Branka Šubara, prva nagrada za naj balkon

Na konkurs, koji je trajao više od mjesec dana, prijavio se 31 kandidat što je dosad najveći broj od ustanovljenja ovog sve zanimljivijeg takmičenja čiji je osnovni cilj poboljšanje ljepote življenja ne samo u gradskoj nego i seoskim sredinama, reče Predrag Ujić, direktor Turističke organizacije.

Posebno formirana komisija, dodao je on, ove godine imala je vrlo težak posao da izabere naj dvorište i balkon, jer ih je većina bila visokog kvaliteta i dosta ujednačena.

Branka Sorak, nagrada po mišljenju posjetilaca FB stranice OTO

Ipak, izabrani su najljepši i njihovim vlasnicima danas je načelnik opštine Milorad Jagodić uručio prigodne nagrade. Za najbolje dvorište nagrade su ponijeli Milka Bašević iz Lijeske kod Borika, Rajka Janković iz naselja Borač i, zanimljivo, Zajednica etažnih vlasnika „Korzo“ u Rogatici.

Za naj balkon nagrade su ponijele Branka Šubara i Gordana Mandić sa Trga oslobodilaca i Milanka Marković iz ulice Srpske sloge.

Pošto im je „za dlaku“ izmaklo mjesto među tri prvonagrađene, utješne nagrade ponijele su Jelena Sorak iz Guždelja, za dvorište, i Nada Ljubinac iz Rogatrice, za balkon.

Posebna nagrada za naj balkon po glasovima posjetilaca FB stranice Turističke organizacije pripala je Branki Sorak iz Guždelja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.