OK Fest pomjeren za juli naredne godine

04.08.2020.

FOČA – Sedmi Nektar OK Fest, koji je trebalo da počne za nekoliko dana na Tjentištu, otkazan je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srpskoj i regionu. Ovogodišnje izdanje festivala prolongirano je za juli naredne godine.

Svjesni epidemiološke situacije u Srpskoj i regionu i svakodnevnog rasta oboljelih od virusa korona, a vođeni odlukama Republičkog štaba za vanrede situacije, prema kojoj do 17.avgusta na snazi ostaju mjere maksimalnog okupljanja 50 osoba na javnim mjestima, organizatori OK Festa odlučili su da festival odlože za naredno ljeto.

Direktor festivala Dubravko Suvara ističe da trenutno nisu stvoreni epidemiološki uslovi za održavanje Nektar OK Festa u ranije najavljenom terminu od 14.do 16.avgusta.

-Čekali smo odluke i mjere Republičkog štaba, a sve vrijeme smo bili u konsultaciji sa Institutom za javno zdravstvo. Nametnula se samo jedna odluka, a to je da ovogodišnje izdanje festivala prolongiramo za narednu godinu sa kompletnim programom. Sve ostaje isto i izvođači i program i partneri, a samo čekamo bolje ukupne prilike u zemlji i regionu kako bismo sljedeće godine još bolje i uspješnije održali festival-rekao je Suvara za Radio Foču.

Organizatori jednog od najpopulrnijih muzičkih festivala u regionu publici su poručili da budu strpljivi, jer ih dogodine u julu sigurno čeka kvalitetan program sa ranije najavljenim izvođačima.

-Ono što je sigurno u ovom trenutku je da OK Fest neće imati problem sa posljedicama korone koje su najviše finansijske prirode, zato što je većina naših sponzora i prijatelja ostala uz nas, pa možemo da garantujemo da je sigurno naredno izdanje. Većina ovakvih događaja u svijetu, Evropi i kod nas će imati izbiljne posljedice i probleme kako preživjeti i nastaviti-rekao je Suvara.

OK tim izrazio je zahvalnost svim partnerima, sponzorima i institucijama koji su im godinama nesebično pružali podršku u organizaciji festivala koji predstavlja jedinstven spoj uživanja u kvalitetnoj muzici i čarobnoj prirodi. Među dugogodišnjim partnerima je i Opština Foča, sa kojom saradnju nastavljaju i dalje.

-Ovakvi projekti bez podrške lokalnih zajednica i šireg spiska partnera su gotovo nemogući. Zaista, Opština Foča se pokazala kao vrlo odgovorna zajednica, koja je od samog starta prepoznala vrijednost i dala nam svaku podršku. Nadam se da smo i mi to znali da opravdamo kroz promociju i podršku turizma Foče i kroz realizaciju nekoliko projekata u samom NP „Sutjeska“-rekao je Suvara.

OK Fest je za Foču događaj od posebnog značaja, koji ne samo da populariše jedinstveni prirodni ambijent NP „Sutjeska“, već i kompletnu turističku privredu ove lokalne zajednice. Foča će i naredne godine biti siguran partner u ovom projektu, kaže načelnik Radisav Mašić.

-Već sada radimo na pripremama za narednu godinu. Sa organizatorima smo se dogovorili da koncept bude još sadržajniji i da ovu preskočenu godinu nadoknadimo-rekao je Mašić.

Organizatori su potvrdili i datume festivala za narednu godinu. Od 16. do 18. jula 2021.godine posjetioci će uživati u kvalitetnim nastupima vodećih svjetskih i regionalnih izvođača, na tri festivalske bine. Finski metal bend Apokaliptika, legendarni Ejžn dab fondejšn, Van Gog, Bajaga i Instruktori, Goran Bare i Majke, Hladno pivo, Lav Hanters, Hu Si, Ritam nereda, Ateist Rep samo su neki od izvođača. Još imena biće naknadno objavljena, dok će svi OK paketi kupljeni u ovoj godini važiti i za naredno ljeto, potvrdili su organizatori.

Radio Foča