Sve spremno za sanaciju puta u naselju Šeganje

17.08.2020.

VIŠEGRAD – U naselju Šeganje sve je spremno za sanaciju puta od raskrsnice za naselje Gornje i Donje Šeganje u dužini od 510 metara, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Aleksandar Đukanović.

On je istakao da je vrijednost investicije oko 95.000 KM i da su za ovu investiciju provedene sve zakonske procedure.

„Izvođač radova je uveden u posao i mi očekujemo da će u narednim danima početi sanacija puta. Radovi su usporeni, kada je riječ o asfaltiranju, jer izvođač nije u mogućnosti da izvrši sve ugovorene poslove, zbog opterećenosti i preuzetih više poslova u isto vrijeme“, naveo je Đukanović.

On je napomenuo da je u naselju Gornje Šeganje urađena rekosntrukcija vodovodne mreže, a vrijednost radova bila je oko 120.000 KM.

Đukanović je naveo da je urađeno i zacjevljenje kanalizacije koja je više decenija bila otvorena i tekla pored same saobraćajnice.

„Za naselje Donje Šeganje u toku je izgradnja jednog kraka kanalizacione mreže i u toku su pripreme za drugi krak kanalizacije, koji će početi u septembru sa izvođenjem radova. Izgradnjom ove kanalizacione mreže u potpunosti će se riješiti kanalizacija u ovim naseljima“, rekao je Đukanović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu urađena javna rasvjeta, kanalizaciona mreža i rekosntrukcija puta za naselje Donje Šeganje, nakon obnove stare željezničke pruge.

Predsjednik Mjesne zajednice Šeganje Branka Zečević rekla je da je u naselju Šeganje u poslednje tri godine sprovedeno nekoliko projekata, a jedan od najvažnijih je projekat oborinskih voda, a zatim i vodovod sa kojim je riješen problem nestanka vode u ljetnom periodu i problem mutne vode nakon padavina.

„Zahvaljujući opštini Višegrad uradiće se i asfaltiranje puta na zadovoljstvo svih mještana ovog naselja“, istakla je Zečevićeva.