U Rogatici kupanje na kraju avgusta

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. avgusta 2020. 058.ba

ROGATICA – Iako se prema narodnom vjerovanju na Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta, preobražavaju gora i voda i ne bi trebalo da se više kupa u otvorenim vodama i rijekama, novootvoreni bazen za kupanje u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ u Rogatici, još radi punom parom. Mladi, a i dosta starijih, prosto su zagušili bazen i zelenilo oko njega. Željni da se makar i na kraju avgusta okupaju, došli ne samo iz Rogatice i okoline, nego i iz Sokoca, Pala, Novog Goražda pa i Višegrada. Koristi se svaki dan i sat lijepog vremena za kupanje u čistoj i temperaturno prijatnoj vodi bazena. Tako je bilo i danas, reče Simo Ćorić, jedan od momaka koji brine o bezbjednsti kupača u vodi i na suvom.

Bazen je posebno atraktivan djeci koja neizmjerno uživaju, dodao je Ćorić. Ima ih koji po više sati ne izlaze iz bazena i kad bi postojao neki „kantar“ da izmjeri nivo njihovog zadovoljstva, on bi sigurno pokazao visoku vrijednst.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.