Bezbjednost saobraćaja zadovoljavajuća

09.09.2020.

VIŠEGRAD – Stanje u bezbjednosti u saobraćaju na području opštine Višegrad je zadovoljavajuće, zaključeno je na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice.

Član Savjeta Snežana Đurović rekla je da su zbog saobraćajnih nezgoda predložene neke izmjene saobraćajnica pri izlasku iz Višegrada što će se pokušati riješiti u narednom periodu postavljanjem određenih znakova.

Ona je istakla da je na današnjem sastanku bilo riječi o realizaciji projekata koji će unaprijediti opštinu Višegrad na bezbjednosnom i turističkom planu.

„Razgovarali smo o saradnji sa preduzećem `Romanijaputevi` da bismo riješili probleme sa kojima se susrećemo pri ulasku u našu opštinu, zatim o rekonstrukciji trotoara u blizini škola, o bezbjednosti saobraćaja u ulici Druge podrinjske brigade i o mogućnostima da se u budućnosti ova ulica pretvori u pješačku zonu“, rekla je Đurovićeva.

Ona se zahvalila načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću i radnicima lokalne Policijske stanice koji, prema njenim riječima, pridaju maksimalnu pažnju bezbjednosti saobraćaja u ovoj lokalnoj zajednici, te dodala da će svi započeti projekti u ovoj godini biti završeni.

„Tu se podrazumijeva rekonstrukcija glavne ulice, ulice prema naselju Šeganje, kao i rješavanje problema suženja puta prema naselju Omar. Epidemiološka situacija nas je omela u određenoj mjeri, tako da bi radovi sigurno bili završeni i prije ovog perioda“, istakla je Đurovićeva.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojčić pohvalio je rad svih članova Savjeta za bezbjednost saobraćaja, koji su preduzeli sve mjere kako bi svi učesnici u saobraćaju u blizini škole na početku školske godine bili bezbjedni.

„Učenici su dobili propagandni materijal o učešću u saobraćaju, a radnici lokalne Policijske stanice su raspoređeni na svim saobraćajnicama u blizini škole“, rekao je Radojčić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, lokalne Stanice javne bezbjednosti i preduzeća „Romanijaputevi“.