Drina poribljena pastrmkom i šaranom

SRNA - Jovana Borovčanin - 29. septembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Rijeka Drina poribljena je sa 2.200 mlađi potočne pastrmke i 3.000 mlađi šarana u gornjodrinskom slivu.

Predsjednik Ribarskog ekološkog udruženja za zaštitu voda „Drinska jezera“ Aleksandar Kojić zahvalio je upravi preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ za nesebičnu pomoć u poribljavanju i obogaćivanju ribljeg fonda ove rijeke.

On je istakao da je preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada i ove godine obezbijedilo finansijska sredstva za poribljavanje Drine u ovoj opštini sa 2.500 kilograma mlađi šarana i 700 kilograma mlađi potočne pastrmke.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Tomislav Popović naveo je da je ova firma društveno odgovorna i da predstavlja ekonomski stub Republike Srpske.

„Učestvujemo u svim akcijama koje se tiču boljitka građana Višegrada i šireg regiona, a jedna od takvih je i današnja akcija poribljavanja, koja ima pozitivan ekološki uticaj“, rekao je Popović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da je i ove godine, uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji, u saradnji sa „Hidroelektranama“ i Udruženjem „Drinska jezera“, izvršeno poribljavanje gornjeg i donjeg jezera rijeke Drine, na zadovoljstvo svih ljubitelja ribolova.

„Veliki broj ribolovaca, ne samo iz Republike Srpske, već i iz cijele regije, pa i svijeta dolazi u našu opštinu da uživaju u ljepotama rijeke Drine i ribolovu koji je dio turističke ponude ove lokalne zajednice“, naveo je Đurević, istakavši da „Hidroelektrane na Drini“ redovno izvršavaju obaveze prema ekološkim i drugim zakonom predviđenim dozvolama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.