Izgradnja savremenog toplovoda

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. septembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu je u toku realizacija projekta izgradnje novog savremenog toplovoda u dužini od 430 metara, od Vatrogasnog doma do Kozačke ulice, za šta će biti izdvojeno 125.000 KM, potvrdila je Srni koordinator projekta Branka Dragičević.

Dragičevićeva je istakla da je cilj projekta unaprijeđen i održiv sistem centralnog grijanja za 283 korisnika u Kozačkoj ulici, smanjenjem potrošnje energenata, dok je opšti cilj smanjenje zagađenja životne sredine kroz ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

„U toku je sprovođenje procedure javne nabavke za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Projekat će trajati šest mjeseci“, rekla je Dragičevićeva.

Ona je navela da se projekat „Rekonstrukcija sistema za centralno grijanje u užoj gradskoj zoni“ realizuje u okviru projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH.

Vlada Švajcarske je putem projekta UNDP-a osigurala 51.570 KM, a opština Višegrad 73.229 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.