Počelo obilježavanje krsne slave i Dana opštine

Opština Višegrad - 21. septembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Služenjem liturgije u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu počelo je obilježavanje Dana opštine i krsne slave Crkve Male Gospojine.

Svečanosti obilježavanja krsne slave prisustvuju predstavnici vlasti opštine Višegrad, Boračke organizacije Višegrad, te predstavnici javnih ustanova i preduzeća.

Nakon liturgije obaviće se čin lomljenja crkvenog slavkskog kolača.

Litija će se kretati Ulicom kralja Petra Prvog do Andrićgrada, nakon čega će se u opštini Višegrad obaviti lomljenje slavskog kolača.

Opština Višegrad će ove godine skromnije obilježiti Dan opštine i krsnu slavu Crkve Malu Gospojinu, 21. septembra, a sredstva namijenjena za slavske svečanosti biće usmjerena na podršku natalitetu.

Povodom krsne slave opštine Višegrad – Male Gospojine, u Spomen-kompleksu Stari Brod položeni su vijenci za više od 6.000 Srba koje su ubile ustaše u Drugom svjetskom ratu.

Vijence su položili i sjenama stradalih se poklonili načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i narodni poslanik Pero Petrović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.