Poptisani ugovori sa 11 porodica o zakupu stanova u naselju Bikavac

SRNA - Jovana Borovčanin - 24. septembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore za zakup stanova u naselju Bikavac sa 11 porodica alternativnog smještaja.

Đurević je rekao da je ovim riješen višedecenijski problem korisnika ovih stanova.

„Nadamo se da ćemo u što skorijem periodu riješiti problem i ostalih stambenih jedinica i u naselju Bikavac i u naselju Garča“, istakao je Đurević.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno–komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović naveo je da je 2015. godine bilo 600 neriješenih pitanja vezanih za stanove u naseljima Garča i Bikavac i da se sada taj posao privodi kraju.

„Ovi problemi se odnose na različite kategorije, od porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, članova Udruženja raseljenih Srba iz srednje Bosne, kao i na rješavanje alternativnog smještaja. Do kraja ove ili početkom sljedeće godine očekuje se da će ova stambena pitanja u potpunosti biti riješena“, rekao je Đukanović.

Drago Šiniković, koji je 1996. godine iz Konjica doselio u Višegrad, zahvalio je opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću za kojeg je istakao da je uložio dosta truda kako bi se riješili njegovi stambeni problemi.

„Potpisali smo danas ugovore sa velikom radošću i zadovoljstvom jer kada toliko vremena provedete u jednom gradu, steknete i navike i običaje tog mjesta“, istakao je Šiniković.

Olga Pajović, koja je duže od 20 godina čekala da dobije svoj stan, istakla je da se osjeća veoma srećno i zadovoljno zbog današnjeg potpisivanja ugovora.

„Hvala načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću, ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Mnogo mi to znači, trebalo je da se desi i prije, ali nikada nije kasno“, navela je Pajovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.