Potpisan sporazum o saradnji sa opštinama

10.09.2020.

Razvojna agencija RS u Gornjem Podrinju

ROGATICA – Danas je u prostorijama opštine Rogatica, obavljeno je sečano potpisivanje Sporazuma o saradnji na provođenju Akcelerator programa između Razvojne agencije Republike Srpske i dijela opština Goornjedrinske regije – Rogatica, Višegrad, Rudo, Čajniče i Novo Goražde za preostali dio 2020. godine.

Marica Berić, rukovodilac Odjeljenja strateškog planiranja razvoja u Agenciji rekla je ovom prilikom da je cilj sporazuma podrška početnicima u poslovanju zasnovanom na inovacijama, znanju i novim tehnologijama na razvoju poslovne ideje kod postojećih ili novih nosilaca biznisa. U tom cilju Agencija će pružiti besplatnu obuku, savjetodavnu, administrativnu i tehničku podršku da, prije svega početnici, u bilo kojoj vrsti realnog sektora djelatnosti, razrade, razviju i realizuju svoje poslovne ideje. Na kraju godine, najbolje ideje će Agencija i novčano nagraditi.

Nakon potpisanog sporazuma, koga je u ime Razvojne agencije RS potpisao direktor Marinko Đukić i načelnici opština: Rogatica – Milorad Jagodić, Čajniče – Goran Karadžić, a u ime oppštine Višegrad Dejan Krsmanović i Novo Goražde zamjenik načelnika opštine Arsenije Mirković, dok predstavnici opštine Rudo nisu došli na potpisivanje, na obraćanju medijima načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da se nada da će se na ovaj način okupiti veći broj zainteresovanih iz ove lokalne zajednice i proširiti znanje kako najlakše i najbrže doći do dobrog biznisa i prodati proizvod.

I načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić reče da se raduje svakoj inicijativi koja na bilo koji način može doprineijeti razvoju opštine, a kroz potpisani sporazum vidi šansu za stimulisanje prvenstveno početnika u razvoju biznisa.