U toku sanacija fasada stambenih zgrada

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. septembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad u toku je sanacija fasada stambenih zgrada, za šta je opština, za sufinansiranje, i ove godine izdvojila 100.000 KM, rečeno je Srni u Opštinskoj upravi.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je novinarima da je opština sufinansirala uređenje devet stambenih zgrada.

„U zavisnosti od stepena oštećenja objekta učešće opštine u ukupnim troškovima radova je 70, odnosno 50 odsto“, precizirao je Đukanović.

On je naglasio da se rade fasade sa energetskom efikasnošću, a na nekim objektima i zamjena krova, oluka ili, u dogovoru sa etažnim vlasnicima, saniranje drugih nedostataka.

U protekle četiri godine opština Višegrad je sufinansirala uređenje više od 20 stambenih objekata na području ove lokalne zajednice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.