Za 19 odborničkih mjesta 199 kandidata

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. septembra 2020. 058.ba

U susret lokalnim izborima u Rogatici

ROGATICA – Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je preliminarne liste potencijalnih kandidata za načelnike opština i gradonačelnike i odbornike u skupštinama opština i gradova na predstojećim lokalnim izborima.

U opštini Rogatica na mjesto načalnika kandidate su istakli Savez nezaviosnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS). Kandidovali su aktuelni načelnik Milorad Jagodić iz SNSD i Rade Erić, trenutno zaposlen u Opštinskoj upravi u ime SDS-a.

Na 19 mjesta u Skupštini opštine svoje kandidate istaklo je 27 političkih subjekata. Oni su kandidovali 199 potencijalnih kandidata. To je za čak 90 kandidata manje od kandidovanih na izborima 2016. godine, kada je 19 političkih subjekata kandidovalo 289 kandidata, rekoše u Opštinskoj izbornoj komisji (OIK).

Po 24 kandidata za odbornike prijavili su Demokratski savez (Demos), Demokratski narodni savez (DNS), Partija demokratskog progresa (PDP), Ujedinjena srpska, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS).

Dvadeset kandidata istakla je Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca. Sa osam kandidata na izbore ide SPS – Socijalistička partija srpske „Budućnost Srpske“, pet Stranka demokratske akcije (SDA), četiri Socijalistička partija, dva Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i po jednog Radnička partija, Savez za novu politiku, Lijevo krilo, Krug, Zavičajni socijaldemokrati, RE Balans, SBB, Otadžbinska stranka, Novo doba, Pokret volimo Srpsku, Prva srpske demokratska stranka – (Prva SDS), Demokratski centar Republike Srpske (DCRS), Unija socijaldemokrata BH, Samo najbolji idu naprijed (SNS FbiH) i Liberalna stranka BiH.

Ko će sjesti u vruću fotelju načelnika opštine, da ostane sadašnji Milorad Jagodić ili, reletivno mladi Rade Erić, a ko u skupštinske klupe odlučivaće 15. novembra 9330 birača, koliko ih je na privremenom biračkom spisku koji je dostavljen Opštinskoj izbornoj komisiji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.