Završni radovi na pomoćnom stadionu

11.09.2020.

VIŠEGRAD – Izgradnja pomoćnog stadiona u blizini Sportske dvorane u Višegradu privodi se kraju, a za ove namjene iz budžeta opštine je izdvojeno 140.000 KM, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović.

„Završeno je 95 odsto radova i očekuje se još postavljanje reflektora i zaštitne ograde“, rekao je Đukanović novinarima.

On kaže da je u istom kompleksu u toku izgradnja dječijeg igrališta za koji je Vlada Republike Srbije izdvojila 292.000 KM.

„Dio mobilijara za ovo igralište je stigao i predstoji postavljanje zaštitne tartan podloge i montiranje sprava za igru. Kompletan projekat biće okončan do kraja godine“, dodao je Đukanović.

On je naveo da su radovi usporeni zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti blagovremene nabavke opreme iz inostranstva.

Đukanović je rekao da je u protekle četiri godine opština uložila značajna sredstva u izgradnju dječijih igrališta u Ulici Kralja Petra, naselju Greben, dok su obnovljena i postojeća igrališta.

„Pripremljena je projektna dokumentacija za izgradnju dječijeg izgrališta u naselju Garča koje je bilo planirano za realizaciju u toku ove godine, ali će zbog epidemije virusa korona ta investicija će biti odložena za narednu budžetsku godinu“, rekao je Đukanović.