Kompletno upravljanje Andrićgradom biće povjereno Vladi i opštini Višegrad

10.10.2020.

ANDRIĆGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će kompletno upravljanje Andrićgradom biti povjereno Vladi Republike Srpske i opštini Višegrad da bi ovaj kompleks podigli na veći nivo održivosti, koji ima trajanje.

Dodik, koji je danas posjetio Višegrad, rekao je da je toku rješavanje statusa Andrićgrada.

On je dodao da su dogovorili i da institucije Republike Srpske podrže rekonstrukciju Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ sa oko tri miliona KM.

„To ćemo raditi u narednom periodu i rekonstrukcija će početi veoma brzo. Mislimo da je sinergija između lokalne i republičke vlasti najbolje za svaku lokalnu zajednicu“, naveo je Dodik.

On je istakao da u Višegradu zajedno rade sa lokalnom vlašću na osmišljavanju projekata koji su u interesu građana.

Dodik, koji je i lider SNSD, rekao je da se ova stranka u Višegradu ima čime ponositi, da vodi politiku koja je u interesu Višegrađana i razvoja, što je odgovaralo građanima koji su to prepoznavali na izborima.

„Naša lista je najbolja u ovom gradu i kroz ove izbore želimo da pokažemo odgovornost za dalju sudbinu ovog predivnog grada i da budemo dio budućih dobrih rješenja za njega. Zato smo ovdje da ih podržimo i da kažemo da samo zajedno možemo da uspijemo“, rekao je Dodik.

On očekuje veliku pobjedu načelnika i uvjeren je da će lista dobiti više od 50 odsto.

Ljudi u Višegradu, dodao je, moraju da shvate da samo kompaktna saradnja lokalnog i republičkog nivoa može da doprinese ukupnom razvoju čitave Republike, posebno Višegradu.

„Kad god je SNSD bio na vlasti, to su bile godine razvoja i preporoda grada, a kad god dođu drugi to je period zastoja i mraka. Mislim da građanima Višegrada taj mrak nikad više ne treba“, rekao je Dodik.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvom današnjom posjetom Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i dodao da su dogovorili niz projekata za naredni period, a jedan od važnijih je rekonstrukcija Višegradske banje.

„Dobili smo veliku podršku institucija Republike Srpske i nadam se da ćemo sve započete projekte uskoro završiti. Riječ je o projektima kanalizacione i vodovodne mreže, projekat pomoćnog stadiona, veliko dječije igralište“, istakao je Đurević.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Pero Petrović rekao je da su posjetu Dodika i Cvijanovićeve iskoristili i za razgovore sa kandidatima za odbornike, te ukazao na značaj njihove podrške i izrazio očekivanje da će se Višegrad još više i brže razvijati u narednom periodu.