Predrag Damjanović u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. oktobra 2020. 058.ba

JEDNA OD MANIFESTACIJE UZ DAN REPUBLIKE U ROGATICI

ROGATICA – Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović prije par dana boravio je u Rogatici.

Domaćin mu je bio načelnik opštine Milorad Jagodić sa direktorima Osnovne škole „Sveti Sava“ Milomirom Draganićem i Srednjoškolskog centra „27. januar“ Žaklinom Lelek. U centru pažnje bili su stanje i problemi u obrazovno-vaspitnim ustanovama, sa posebnim osvrtom na izvođenje nastave u uslovima djelovanja pandemije virusa korona.

Opšta je ocjena da su se obrazovno vaspitne ustanove u Rogatici dobro snašle i tekuća školska godina, uz primjenu svih mjera epidemiološke zaštite učenika, nastavnika i ostalog osoblja, na vrijeme i bez posebnih problema, počela.

Tome, dobrim dijelom, doprinijelo je i to što su zgrade i jedne i druge škole u posljednu godinu dana naporima Opštinske uprave i resornog ministarstva znatno podmlađene novim namještajima i opremom i nizom drugih građevinskih zahvata.

Očito zadovoljan rečenim, Damjanović je saopštio i jednu lijepu vijest. Pedagoški zavod ovih dana, povodom predstojećeg rođendana Republike Srpske, 9. januara, raspisati konkurs za najblje literarne i likovne radove među učenicima svih osnovnih i srednjih škola.

Objavljivanje najboljih i nagrađivanje uz prigodnu izložbu obaviće se u Rogatici 11. januara. Ako epidemiološka situacija oko pandemije virusa „koovd 19“ bude povoljna uradiće se to na prigodnoj akademiji koja bi uz Dan Republike bila treća u Srpskoj. Ostale dvije biće održane u Banja Luci i Brčkom.

Direktor Damjanović, kome je ovo bio prvi dolazak u Rogaticu, iskoristio je priliku pa je Osnovnoj školi poklonio 7, a Srednjoškolskom centru 3 nova računara sa pripadajućom opremom.

Naravno, zahvala je došla od direktora i jedne i druge škole uz napomenu da će im računari dobro doći u realizaciji svakodnevne nastave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.