Prikupljena 71 doza krvi

SRNA - Jovana Borovčanin - 02. oktobra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Višegradu prikupljena je 71 doza za potrebe bolnica u Republici Srpskoj i Srbiji.

Akciju su organizovali Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ i Aktiv dobrovoljnih davalaca „HE na Drini“, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi u Foči.

Predsjednik Udruženja „Stara Hercegovina“ Pero Krstić izjavio je novinarima da je povod održavanja akcije davanja krvi obilježavanje 15 godina postojanja Saveza društva dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Udruženja „Stara Hercegovina“, dodajući da je oko 130 davalaca iz Srpske i Srbije učestvovalo u akciji, a 71 je mogao dati krv.

Krstić je naveo da je ovo treća akcija koju organizuju tokom pandemije virusa korona, te da su prije 15 dana u okviru prvog dijela akcije davanja krvi prikupili 25 doza ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik Saveza društava Dobrovoljnih davalaca Republike Srpske Miro Anđelić istakao je da je Savez ponosan na sve članove jer u vrijeme pandemije virusa korona nijedan ljudski život nije izgubljen zbog nedostatka krvi.

Šef Službe transfuzijske medicine u Foči Senka Milić pohvalila je organizaciju ove akcije.

Pokrovitelj akcije dobrovoljnog davanja krvi je opština Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.