Računarska oprema za osnovnu i srednju školu

SRNA - Jovana Borovčanin - 09. oktobra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručio je danas informatičku opremu za Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i Srednju školu „Ivo Andrić“, kao i smart televizor za djecu u produženom boravku u višegradskoj osnovnoj školi.

„Nadam se da će učenici, profesori i nastavnici na najbolji mogući način iskoristiti ovu donaciju i da će se bolje informatički obrazovati, na zadovoljstvo svih“, rekao je Đurević.

On je istakao da opština Višegrad pomaže učenicima i nastavnicima u obezbjeđivanju uslova za kvalitetan obrazovni program.

„Nećemo stati na tome. Planirali smo da uradimo i ogradu oko škole radi bezbjednosti naše djece, ali nas je situacija sa virusom korona poremetila, te se nadamo da ćemo to realizovati u narednom periodu“, naveo je Đurević.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu Divna Vasić istakla je da je ova škola dobila osam novih računara za potrebe računarskog kabineta.

„Naša škola je poznata po dobrim informatičarima, podigli smo školovanje na viši nivo, omogućili smo djeci da prošire informatička znanja“, rekla je Vasićeva.

Direktor višegradske osnovne škole Momir Radojčić naglasio je da je uz pomoć opštine Višegrad podignut standard i kvalitet nastave, kao i povjerenje roditelja.

„Broj djece u produženom boravku u našoj školi je sve veći. Produženi boravak je nešto najbolje što se primjenjuje u osnovnim školama posljednjih godina, jer to mnogo znači roditeljima i đacima, a naročito roditeljima koji su zaposleni, jer njihova djeca imaju svu neophodnu brigu i pažnju“, naveo je Radojčić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.