Spremne lokacije za izgradnju dvije zgrade za mlade bračne parove

05.10.2020.

VIŠEGRAD – Višegrad ima spremne dvije lokacije za izgradnju zgrada za mlade bračne parove, a u saradnji sa poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske očekuje se da će to biti što prije realizovano, zaključeno je na sastanku načelnika ove opštine Mladena Đurevića i šefa Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu Srpske Igora Žunića.

„Krenuli smo u proceduru, opština je uputila dopis Vladi Republike Srpske da Višegrad ima spremne dvije lokacije za izgradnju zgrade za mlade bračne parove, a nastojaćemo da u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske i uz pomoć poslanika to realizujemo što prije“, rekao je Đurević novinarima.

On je dodao da je na današnjem sastanku dogovoreno i mnogo planova koji će biti zajednički realizovani u narednom periodu.

Žunić je rekao da je Višegrad jedna od najznačajnijih opština u Srpskoj po kulturnom, istorijskom i tradicionalnom značaju, te da kao takva zaslužuje da se razvija i da dobije mjesto koje joj pripada.

„Kada prođem kroz Višegrad primjećujem da se mijenja i uljepšava. Nadam se da ćemo nakon ove posjete realizovati sve dogovorene projekte i da ćemo ih verifikovati u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a siguran sam da je ovo početak dobre i uspješne saradnje“, istakao je Žunić.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Pero Petrović koji je rekao da je razgovarano i o budućoj saradnji između opština Derventa i Višegrad.

„Zajednički ćemo lobirati da određeni projekti prođu u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske“, naglasio je Petrović.

Sastanku su prisustvovali i vršilac dužnosti direktora preduzeća „Šume Republike Srpske“ Slaven Gojković, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić, kao i direktor Šumskog gazdinstva „Panos“ iz Višegrada Lazo Čarkić.