Usvojena Odluka o ustupanju i prenosu udjela u Andrićgradu

SRNA - Jovana Borovčanin - 19. oktobra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas Odluku o ustupanju i prenosu udjela članova u Privrednom društvu „Andrićgrad“, čijom implemetacijom će Vlada Republike Srpske biti upisana kao većinski vlasnik.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dalibor Panić, koji je prisustvovao sjednici višegradskog parlamenta, rekao je da će Vlada Srpske biti upisana u strukturu vlasništva Andrićgrada sa 63,68 odsto, opština Višegrad sa 14,50 odsto, a preduzeće „Lotika“ i Emir Kusturica sa 21,82 odsto.

„Ova odluka predstavlja preduslov da svaki od osnivača u Skupštini društva `Andrićgrad` u odgovarajuće registre bude upisan na osnovu kapitala uloženog od 2011. godine“, rekao je Panić.

On je istakao da je u Andrićgrad do sada uloženo 23.787.265 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je usvojena veoma važna odluka i da će Republika Srpska uskoro postati većinski vlasnik Andrićgrada.

„To smo dogovorili u prethodnom periodu i opština, kao i preduzeće `Lotika` ostaće u određenom udjelu. Ovakva odluka je trebalo da bude donesena ranije, ali je to odgođeno zbog epidemije vira korona“, rekao je Đurević.

On je izrazio uvjerenje da će ovaj projekat, uz pomoć Vlade Srpske, biti više održiv.

„Vlada Srpske će podržati nastavak završetak Anrićgrada, kao i njegovo funkcionisanje po uzoru na Olimpijski centar `Jahorina`“, naveo je Đurević.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su i plan kapitalnih ulaganja za tekuću godinu.

Đurević kaže da je u toku oko 20 projekata, da su neki završeni, a neki će tek biti pokrenuti.

„Vrijednost projekata je preko milion KM“, istakao je Đurević.

Odbornici su donijeli i odluku o podršci i pomoći Domu za lica sa invaliditetom kako bi bio sređen još jedan objekat u krugu ove ustanove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.